Scări

Scari din lemn - pentru că meriți ce e mai bun!

INTERIOR

scari din lemn

EXTERIOR

scari din lemn

Scari din lemn – elemente de design interior

Aspectul scării interioare dintr-o locuință este foarte important. Acesta trebuie să urmeze stilul de decorare al casei și să se integreze perfect în decor, ba chiar să îl înfrumusețeze. Materialele, tipul de constructie și modelul unei scari din lemn vor fi în concordanță cu celelalte elemente decorative.

Scările din lemn se pot încadra într-un design clasic sau pot defini unul contemporan. Poți opta pentru o nuanță asemănătoare mobilierului sau parchetului, dar și pentru o culoare accent, care să pună în valoare decorul. Atunci când construiești o scară interioară, trebuie să ai în vedere traficul la care va fi supusă, spațiul pe care îl ai la dispoziție, confortul și siguranța folosirii. 

Clasificarea scărilor în funcție de forma lor

  • Scările drepte, cu o singură rampă sunt perfecte pentru spațiile înguste și holuri, deoarece sunt cele mai ergonomice.
  • Scările cu două rampe, dispuse la un unghi de 90° se folosesc pentru etaje mai înalte sau în cazul în care vrei ca înclinația să fie mai mică.
  • Scările din 2 sau 3 rampe în forma de U se folosesc pentru trecerile mai înguste dintre două sau mai multe etaje.
  • Scări cu mai multe rampe sunt potrivite pentru spații ample, în cazul în care vrei ca scara să aibă mai multe destinații.
  • Scările curbate au un design inedit și elegant și pot avea una sau mai multe rampe.
  • Scările circulare ocupă un spațiu foarte mic, datorită dispunerii lor aproape verticale.
Call Now ButtonSuna Acum