Detalii Tehnice Parchet stratificat

parchet stratificat stejar

Parchet dublu stratificat

Dintre toate tipurile de parchet, parchetul dublu stratificat reprezintă soluția ideală în cazul montajului pe suport încalzit (încalzire în pardoseală). Datorită grosimii mici (10 mm , 11 mm). Stabilitatea dimensională a unui parchet stratificat este dată de construcția celor două straturi din lemn, dar și de transferul termic ridicat datorat grosimilor mici ale acestuia. Coeficientul de transfer termic al parchetului dublustrat lipit pe șapa este de 0,06-0.09 / mp.

Constructiv, parchetul dublu stratificat este realizat dintr-un strat de bază ce poate fi făcut din placaj, HDF ,molid, mesteacan, plop sau hevea și un strat din lemn nobil (stejar, iroko, nuc, doussie, etc), cu grosime de 2,5-6 mm (în funcție de producător). Stratul de uzură este finisat cu lac sau ulei. Spre deosebire de parchetul triplu stratificat, unde sistemul de îmbinare este de regulă cu click, sistemul de îmbinare al parchetului dublu stratificat este nut-feder, ceea ce implica lipirea obligatorie a acestuia pe stratul suport. Lipirea parchetului dublu stratificat se face cu adeziv poliuretanic sau silanic, rezultând astfel o elasticitate ridicată a pardoselii.

Avantajele parchetului dublu stratificat :

1.Stabilitatea dimensională

Datorită construcției perpendiculare a celor două straturi de lemn din care este format și a îmbinării nut-feder pe toate laturile, parchetul dublu stratificat prezintă o stabilitate dimensională foarte bună.

2.Coeficient de transfer termic redus

Coeficientul de transfer termic redus poate fi rezultatul construcției și a speciei de lemn alese pentru stratul suport al parchetului dublu stratificat( HDF ,molid, mesteacan, plop sau hevea).

3.Durata de viață

Parchetul dublu stratifcat fiind fabricat în totalitate din lemn, poate suporta mai multe recondiționări de-a lungul perioadei sale de exploatare ceea ce determină o perioadă lungă de viață. Numărul de recondiționări al unui parchet dublu stratificat variază în funcție de grosimea stratului de uzura (2,5 mm;3 mm;4 mm;6 mm).

parchet stratificat stejar

Parchet triplu stratificat

Parchetul triplu stratificat este realizat 100 % din lemn , este potrivit oricarui tip de buget și reprezintă combinația perfectă între estetic si practic.

Ca și construcție, parchetul triplu stratificat este realizat din două straturi inferioare: din lemn rașinos și un strat superior (uzură)  dintr-o specie de lemn nobil (stejar, iroko, nuc, doussie, etc), de aproximativ 2,5 – 6mm grosime (în funcție de producător).  Stratul de uzură este finisat cu lac  sau cu ulei UV.

Stratul de uzură poate fi șlefuit de 2-5 ori (în funcție de grosimea stratului nobil).și. retratat corespunzător cu ulei sau lac . Prin urmare, parchetul triplu stratificat oferă avantajele unui parchet masiv prin posibilitatea reconditionării acestuia.

Datorită construcției sale  dilatarea și contractarea lemnului cauzate de schimbările de umiditate este redusă în comparație cu lemnul masiv.

În cazul celor economice, produsele sunt dotate cu sisteme click patentate pentru  minimizarea timpul de instalare.
Gama largă de produse pe care o oferim este concepută pentru a satisface toate preferințele clienților noștri, pornind de la un aspect ultra modern și ajungând  până la un parchet cu aspect antic.

 

 

Metode de precauție înainte de instalare:

Nu deschideți cutiile înainte de instalare. Depozitați și aclimatizați cutiile nedeschise într-o încapere închisă. Construcțiile noi trebuie să fie închise și să aibă aer condiționat sau unitați de încălzire pe durata lunilor de iarna.
Condițiile recomandate în camere, pentru instalare, sunt 16-22 °C.
Înainte de instalare, inspectați pardoselile în timpul zilei, pentru orice defect vizibil sau stricaciune și de asemenea, verificați culoarea și textura. Nu se acceptă reclamații după ce modelul de parchet stratificat a fost instalat.

Direcții de instalare parchet stratificat

Direcția de întindere depinde, de obicei, de principala sursă de lumina care cade în cameră. Pentru o apariție perfectă, pardoselile ar trebui să fie paralele cu lumina de intrare. Proporțiile camerei pot fi accentuate de direcția în care parchetul este întins. Lemnul de culoare deschisă face camerele mici să pară mai mari.
La instalarea flotantă pe suprafețe mai mari de 10 m, în lungime sau lățime trebuie lăsat un rost de dilatare. Aplicați un material flexibil peste acest rost de dilatare. Asigurați-vă că pardoselile sunt întotdeauna întinse longitudinal în coridoarele înguste.
Când se instalează în încăperi în formă de T,L sau U, separați suprafețele de podele/parchet stratificat în concordanță cu întinderea camerei utilizând profile de sistem adecvate. În spațiile comerciale/publice, noi recomandăm instalarea cu adeziv.
Parchetul cu inveliș izolator integrat nu este compatibil cu instalarea cu adeziv.

Verificarea umidității șapei:

Umiditatea șapei trebuie verificată utilizând un aparat de măsurare a umidității, un hidrometru (CM aparat).

Limita nivelului de umiditate:

Șapele de ciment maxim 2%CM, cu încalzire în pardoseală 1,8%CM; șapele anhydride (ipsos)  maxim 0,5%CM, cu încalzire în pardoseală 0,3%CM.
Când se instalează parchet peste șapă nou turnată și compactă sau strat suport din mortar aruncat dupa o perioadă de uscare de cel puțin 6-8 săptămâni (în funcție de ventilația incăperii)  sau peste încalzire prin pardoseală.  Când instalați parchetul in camere cu temperatură variabilă, este necesar să se instaleze o barieră împotriva umiditații.

Instalarea pe încălzirea prin pardoseală:

Când se instalează parchetul peste încalzirea prin pardoseală, șapa trebuie turnată în concordanță cu standardele germane DIN 1853. Înainte de a începe instalarea parchetului, verificați dacă sistemului de încalzire centralizată, inclusiv graficul de stabilizare a șapelor încălzite a fost verificat/efectuat.

Întreținerea:

Silopark – produs special creat pentru a fi folosit in fiecare zi la curatarea podelelor de parchet lacuit.

Curățarea uscată: În general este suficient să curațați parchetul uscat utilizând un mop, o mătura fina sau aspiratorul.

Curățarea cu mopul umed:

Recomandăm curățarea cu mopul umed a suprafeței parchetului dvs. de regulă cu Silopark diluat cu apă. Frecvența curățării unui parchet stratificat depinde de traficul la care este supus.

Call Now ButtonSuna Acum